Emberkereskedők Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

rendőrségFeltételezett emberkereskedőket fogott el szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek osztálya.

A 2010-ben bűnügyi információk alapján indult nyomozás jelenlegi adatai szerint a gyanúsítottak egy hajléktalan, prostituáltként is tevékenykedő 25 éves nőt adtak-vettek egymás között kétszázezer forintért. A vásárló saját hasznára utcalányként dolgoztatta volna a sértettet Budapesten, ő azonban az első alkalommal meglépett tőle.

A gyanúsítottak ingatlanjain a nyomozók egy évig tartó adatgyűjtést követően április 27-én reggel ugyanabban az időpontban ütöttek rajta a bevetési szolgálat Jonatán akcióosztályának segítségével. Egy 31 és egy 34 éves bökönyi férfit őrizetbe vettek, mert a gyanú szerint ők adták el a sértettet. A rendelkezésre álló nyomozati anyag szerint a prostituáltat egy 41 éves férfi és 28 éves élettársa vásárolta meg és futtatta volna, őket szigethalmi házukban fogták el a szabolcsi rendőrök. A férfit pszichés állapota miatt kórházba szállították, a kisgyermekeket nevelő nő szabadlábon védekezhet.

A gyanúsításban szereplő bűncselekményt a törvény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.