„Úton önmagunkhoz”- önismereti mozgás workshop sorozat Nyíregyházán

„Ismerd meg önmagad!” Ajánlotta évezredekkel ezelőtt a delphoi jósda bejárata feletti üzenet. Önmagunk megismerésének számtalan útja lehet. Egyik ezek közül saját testünk, mozdulataink érzékelésén keresztül vezethet.
 

Minden napi viselkedésünket, jelenlegi konfliktusainkat ugyanis meghatározhatják a múltban szerzett negatív tapasztalataink, amelyek tudatos énünk számára már nem elérhetőek, de megőrződtek a testben, a sejtmemória szintjén. A testünk mindenre emlékszik.

Ezekkel a rég elfeledett élményekkel tudunk kapcsolatba kerülni a szabad mozgás folyamatában, lehetőséget adva-kapva arra, hogy megváltoztassuk a hozzájuk fűződő viszonyulásunkat, másképp kezeljük konfliktusainkat.

Rálelhetünk a test, a lélek és a szellem harmóniájára. A közlejövőben egy három részes önismereti mozgástréning indul azok számára, akik keresik az önfeledt mozgás jelenbe hozó erejét, az együtt táncolás élményét; szeretnének közelebb kerülni saját belső világukhoz, kapcsolatba kerülni saját erőforrásaikkal.

Az első foglalkozáson, lehetőség lesz tudatosabban megélni a testi érzeteket, olyan mozgásformák segítségével, amire a megszokott életünkben nincs mód.

Második alkalommal az érzelmeink szabad kifejezésével dolgoznak majd a résztvevők: mennyire vagyunk képesek felnőttként nyíltan megmutatni örömünket, bánatunkat, dühünket.

A harmadik találkozás az emberi kapcsolatainkra koncentrál: hogyan integrálódunk egy közösségbe, hogyan tudjuk érvényesíteni akaratunkat a többiek igényeinek figyelembe vételével.

A tapasztalatok segíthetnek stresszeink oldásában és felhasználhatjuk önismeretünk fejlesztésében.

A foglalkozásokon sokat mozgás, tánc várja a résztvevőket. Mindenki a saját tempójában, ritmusában végzi a feladatokat. A komfortérzethez hozzájárulhat a vékonytalpú cipő, vagy vastag zokni, kényelmes öltözék.

A workshopok, ahol saját élményeket szerezhetünk, külön-külön is látogathatóak, de a tapasztalatok sokkal hatékonyabbak, erőteljesebbek lehetnek, ha mindhárom találkozón részt veszünk.

 

További információ: Peti Mária                     

                       0670 655 8618              

       

Időpont:

1. Találkozó: 2011. 04. 15. Fókuszban a testi érzetek

2. Találkozó: 2011. 05. 13. Érzelmi kifejezéseink

3. Találkozó: 2011. 06. 10. Kapcsolataink, kapcsolódásaink

Helyszín:

Művészeti Szakiskola tornaterme, Nyíregyháza Búza u.

Időtartam: minden alkalommal: 17.30-20.00-ig