Embercsempészeket és határsértőket fogtak el

rendőrsgEgy tavaly óta folyó nyomozás eredményeként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság migrációs ügyek osztálya és a felderítő osztály nyomozói három ukrán embercsempészt, és az általuk illegálisan Magyarországra juttatott öt nőt és egy férfit fogták el Barabás közelében.

Az embercsempészek egy-egy gépkocsival a határátkelőn hoztak be fejenként két személyt, akiknek más nevére szóló érvényes útleveleket szereztek. A módszert a szakzsargonban „személycserés” módszernek ismerik.

Az embercsempészettel gyanúsított férfiakat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette. A más okmányait felhasználó ukrán, illetve moldáv állampolgárokat közokirat-hamisítással gyanúsítják, kettőjükkel szemben pedig azért is eljárás indul, mert már korábban beutazási és tartózkodási tilalmukat rendelték el.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség rendőrei szombaton Gelénes térségében elfogtak három grúz férfit, akik a zöldhatáron átszökve próbáltak az Európai Unió területére jutni. Velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.