A Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Diáksport sikere

2011. január 20-án 11.00 órai kezdettel került sor a 2009/2010. tanévi diákolimpiai országos döntőkön kiemelkedően teljesítő oktatási intézmények díjátadó ünnepségére, melynek ebben az évben is Budapesten, a Magyar Sport Háza adott otthont.

Megtisztelte az ünnepséget Balogh Gábor, a Magyar Köztársaság Miniszterelnökének sporttanácsadója, Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sport Államtitkárságának helyettes vezetője, Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, valamint a sport és társadalmi élet számos képviselője.

Deák György, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke köszöntőjében kihangsúlyozta az iskolai sport jelentőségét, és a Magyar Diáksport Szövetség sokrétű tevékenységét. Köszöntötte az iskolákat Szekeres Pál, aki kihangsúlyozta, hogy huszonöt százalékkal több állami támogatásban részesül az iskolai és diáksport. Kiemelte, nemcsak olimpiai érmek számában kell gondolkodnunk, hanem népegészségügyi szempontból is fontos a testnevelők munkája.   
Molnár Zoltán gratulált az intézmények vezetőinek, testnevelőinek, és kérte őket kiemelkedő szakmai munkával segítsék a tanulóifjúság egészségre nevelését, a leendő olimpikonok kiválasztását.

A 36 díjazott iskola képviselői Balogh Gábor, Szekeres Pál, Molnár Zoltán, Deák György uraktól, valamint Daragó Lászlóné és Martinek János MDSZ alelnököktől vehették át az elismerő okleveleket, és a NEFMI jóvoltából biztosított sportszervásárlási utalványokat.

A rendezvényen 17 általános iskola, a 200 fős tanulólétszám alatti kis iskolák közül 4 intézmény, és 15 középfokú oktatási intézmény képviselőit látta vendégül a Magyar Diáksport Szövetség.  Az ünnepséget a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatta.

Az I-IV. korcsoport - általános iskolák -versenyében 479 oktatási intézmény szerzett pontot. A díjazottakk között három Szabolcs-Szatnár- Bereg megyei intézmény   szerepelt!  A nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola  a 14. helyen, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola a 12. helyen végzett. Ebben a kategóriában az általános iskolák között a 127 pontot szerző csengeri Petőfi Dándor Általános Iskolakellemes meglepetesként az ország második legeredményesebb intézménye címet érte el! 

Az V-VI. korcsoportos - középiskolák - versenyben az országos döntőkön I-VIII. helyezett egyéni versenyzők és csapatok helyezései alapján.302 oktatási intézmény szerzett  pontot . A 2009/2010. tanévben nyregyházi Vasvári Pál Gimnázium diáksportolói szorgoskodtak a legjobban a pontgyűjtésben, 261.50 ponttal végeztek az első helyen, így ismét megszerezték az ország legeredményesebb középiskolai címet !

A megyék közötti pontversenyben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye diáksportja  az előkelő ötödik helyezést érte el.