„Zöld Szemfüles” Természetismereti Vetélkedő 2011.

E-misszióAz E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület által immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az internetes "Zöld Szemfüles" Természetismereti vetélkedő, melyen az általános iskolák felső tagozatos diákjai mérhetik össze természetismereti és környezetvédelmi tudásukat. 

Vetélkedőnk célja, hogy a résztvevők megismerjék hazánk állat- és növényvilágát, valamint a környezetvédelem fontos kérdéseit. A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy a diákok felismerjék a természetben zajló összefüggéseket, valamint kialakítsunk bennük egy környezet- és természetbarát szemléletet. 

Résztvevők köre: a vetélkedőn 5-6-7-8. évfolyamos, 3 fős csapatok vehetnek részt.

Iskolák  és osztályok esetében  több csapat is nevezhet, valamint egy-egy csapatot vegyes korosztály is alkothat.

Regisztráció: A versenyre 3 fős baráti társaságok és iskolai csapatok jelentkezését várjuk. Nevezési díj nincs, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött.

További információ  és regisztrálás az E-misszió Egyesület illetve a Csiperke Erdei Iskola és Tábor honlapján lehetséges.

A verseny menete: A vetélkedő 3+1 fordulós lesz. A feladatlapok az E-misszió Egyesület honlapján tölthetők ki (www.e-misszio.hu), illetve doc formátumban is letölthetőek a honlapunkról. Elsősorban a honlapunkon keresztül várjuk a megoldásokat, de postai úton  is eljuttathatjátok hozzánk a feladatsorokat (4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6 sz. A borítékra írjátok rá „Zöld szemfüles”).

A csapatoknak 3-4 hét áll rendelkezésükre az egyes fordulók feladatainak a megoldására.

A háromnapos döntőnek az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskola és Tábora ad otthont (http://csiperkeerdeiiskola.hu/), amely a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet szívében lévő Márokpapin található. A 3 napos döntő alkalmával az elméleti feladatok mellett, gyakorlati feladatokban is bizonyítania kell a csapatoknak. 

Jutalmazás: Természetesen a jutalmazás sem marad el, a helyezett csapatokra táborozást, szakkönyvek, folyóirat előfizetések, terep, túra és kerékpáros felszerelések, valamint egyéb értékes nyeremények várnak. Az első helyezett csapat 1 hetes nyári táborozást nyer az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskola és Táborába, mindemellett a vetélkedő résztvevői függetlenül helyezésüktől, kedvezményesen vehetnek részt nyári táborainkban.