Színház a Hegyalján: Hobó és Woody Allen a tokaji teátrumban

Színház a Hegyalján: Hobó és Woody Allen a tokaji teátrumban Július közepén újra vendégek tízezrei lepik el Tokaj városát. Július 14. és 18. között már tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Hegyalja Fesztivált, amihez a tavalyi évhez hasonlóan a Paulay Ede Színház is csatlakozott. Idén Hobó és egy Woody Allen művei alapján írt színdarab a „külsős fesztiválprogram”.

Színház a Hegyalján: Hobó és Woody Allen a tokaji teátrumbanFöldes László a tavaly októberben megjelent lemezének színpadi anyagát, a Circus Hungaricust viszi el Tokajba. Hobó Madarász Gáborral közösen dolgozott a szólóalbumon, amin a tőle megszokott őszinteséggel találkozhat a hallgató.
 
A hatodik évtizedét is átlépő sokoldalú művész ezen az albumon nem külső irodalmi szövegekből merít, hanem saját prózai írásait tárja közönsége elé.
Az egyik zenei szaklap kritikusa „a jövő iskolai tananyagának” nevezte a Circus Hungaricust, amiből a mai publikum is vehet néhány órát július 16-án, pénteken este hét órától. (A belépő ára 2 000 Ft, Hegyalja fesztivál bérlettel 1 500.)
 
 
 
Színház a Hegyalján: Hobó és Woody Allen a tokaji teátrumbanMásnap Woody Allen szellemét idézik meg a Paulay Ede Színházban. A tokaji teátrumban nem sötét szeánszot, hanem egy színdarabot mutatnak be Manhattan címmel.
 
Az előadó Sas-Kokas Produkció egy tavaly alakult öttagú társulat. Közülük csak egy tag végzett színész, de a többiek is rendelkeznek több éves amatőr színjátszási gyakorlattal.
 
 
Színház a Hegyalján: Hobó és Woody Allen a tokaji teátrumbanA Manhattan, mint színpadi produkció története pedig alapvetően Woody Allen: Játszd újra Sam! című filmjében gyökerezik, amit kissé átdolgoztak a társulat tagjai. Az Oscar-díjas amerikai rendező több művét is belegyúrták a színdarabba, ezzel sikerül továbbfokozni a Woody Allen-től megszokott sajátos humort és látásmódot. A történet abszolút időtálló és kortalan, a múltban, a jelenben és a jövőben egyaránt játszódhat, és a mindig aktuális férfi-nő viszonyt boncolgatja.
 
A darab premierje tavaly volt Nyíregyházán, ahol a nagy sikerre való tekintettel a két teltházas bemutatót még két előadás követte. Tokaj után Budapesten is bemutatják több helyszínen, de a várhatóan több vidéki városba is eljut majd. (A belépő ára 1 200 Ft.)
 



Színház a Hegyalján: Hobó és Woody Allen a tokaji teátrumban

Földes László Hobo: Circus Hungaricus

 

2010. július 16., péntek - 19 óra

 
 

Opera buffa áriákkal, álságokkal, átveréssel és világszámokkal. A Budapesti Kamaraszínház és a Csokonai Színház közös előadása.

 
Előadja: Földes László Hobo
Asszisztens: Sóvágó Csaba
Ügyelő: Sárkány Gyula
 

A zenei felvételen szerepelnek:

Madarász Gábor, Kovács Barnabás, Sántha Gábor, Nemes Zoltán, Hoffer Péter, Rúzsa Magdi
Zeneszerző: Madarász Gábor
Díszlet- és jelmeztervező: Ondraschek Péter
Rendező: Vidnyánszky Attila
 
 

Belépőjegy: 2000Ft - Hegyalja Fesztivál bérlettel: 1500Ft

 
 
 
 
 
 

Manhattan

 

2010. július 17., szombat - 19 óra

 

Romantikus vígjáték Woody Allen művei alapján.

 
 

Szereposztás:

Sas Zoltán
Vécsei Szilvia
Kokas Róbert
Bartalis Blandina