Kezdetét vette a III. Gávavencsellői Multikulturális Alkotótábor

Kezdetét vette a III. Gávavencsellői Multikulturális Alkotótábor Dr. Karakó László országgyűlési képviselő, Gávavencsellő nagyközség polgármestere három évvel ezelőtt felvállalt egy nagy feladatot: ez a gyönyörű Tisza-parti település adjon otthont a Petrusák János és Tőkey Péter által megálmodott alkotótábornak.

Kezdetét vette a III. Gávavencsellői Multikulturális AlkotótáborA Gávavencsellői Alkotótábor 2008-ban indult, amikor Tőkey Péter festőművész és Petrusák János szervező, táborvezetők „felmérték” a terepet, művészbarátaiknak beszámoltak a csodás, nyugodt környezetről, az István király vendégházbeli nagyszerű ellátásról, a helyiek barátságról, és nem utolsósorban dr. Karakó László polgármester úr és az önkormányzat önzetlen segítségéről. 2009-re az alkotótábor multikulturálissá bővült, amikor a festőművészek mellett fotósok és filmesek is bekapcsolódtak az alkotási folyamatba.
 
Készült 3 filmalkotás, amelyeket megyei-, regionális- és országos filmszemléken mutattak be alkotói. Az itt készült fotókból, festményekből kiállítás készült, amely nem csupán Gávavencsellőn, hanem több más helyszínen is bemutatásra került.
 
 
A 2010-ES ÉVI, GÁVAVENCSELLŐI III. MULTIKULTURÁLIS ALKOTÓTÁBOR résztvevő szervezetei:
a)         A 27 éves múltra visszatekintő „NYÍREGYHÁZI VIZUÁLIS STÚDIÓ”. Vezetője: Tőkey Péter festőművész
b)         Az idén már 43 éves múltú Nyíri AFK független filmes alkotóklub, és az abból alakult, annak jogutódjaként működő NYÍRI AFK EGYESÜLET. Vezetője: Petrusák János tájképfestő, filmalkotó.
c)         A HELIOS ART EGYESÜLET fotósai. Vezetője: Sikolya Tibor fotóművész.
d)         www.nyirport.hu független hírportál, médiapartner. Kovács Tünde fotóriporter.
e)         Nyírségi Gondolat független közösségi magazin, médiapartner. Kulimár János.
f)          BIZTOR MODERN OKTATÁSI STÚDIÓ SZAKKÖZÉPISKOLA, Nyíregyháza   iskola.biztormost.hu
 
 
El kell ismernünk: Magyarország gyönyörű! Ismerjük meg hát hazánkat és szűkebb pátriánkat, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét, és ismertessük meg a Tisza-parti ősi nagyközség, Gávavencsellő nevét nemcsak hazánkban, hanem a művészetek eszköze által „vigyük ki a nagyvilágba” – ez a tábor koncepciója, és ennek szellemében gyűltek össze és alkotnak a festők, filmesek és fotósok.
Alkotásaikból kiállítás nyílik a gávavencsellői Kocogh István vendégházában, majd az alkotások bemutatkoznak több internetes felületen, többek között a Nyíregyházi Hírportálon is.