3 millió forint értékű adományt kapott a Gyermekosztály

3 millió forint értékű adománnyt kapott a Gyermekosztály 3,2 millió forint értékben kapott életmentő eszközöket a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Újszülött és Gyermekosztálya a K&H MasterCard ügyfelek bankkártyás vásárlásainak köszönhetően.

Évente mintegy 1000 újszülött, illetve 1600 csecsemő és gyermek gyógyítását segítik azok az eszközök, melyeket ma kapott a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Gyermekosztálya a K&H 2009-es kártyás akciójának köszönhetően.A K&H Csoport a magyar gyermekegészségügy elkötelezett támogatójaként a K&H MasterCard kártyaprogram keretében minden ezer forintos vásárlás után egy forintot utal a K&H gyógyvarázs programnak. A pénzintézet 2006-ban hirdette meg először kártyás akcióját, mely során a bankkártya birtokos ügyfelek aktív részesei lehetnek a gyűjtésnek azzal, hogy a vásárlásaik során kártyával fizetnek, és mindez közben nekik egy forintba sem kerül. A legutóbbi akció során összegyűlt 16,3 millió forintos rekordösszegnek köszönhetően idén hat gyermek-egészségügyi intézmény részesülhetett a támogatásból. A K&H gyógyvarázs az elmúlt hat évben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - a mostani 3,2 millió forint értékű támogatással együtt - összesen 18,6 millió forint értékben adományozott olyan alapműszereket, melyek a mindennapi gyógyítás során nélkülözhetetlenek.
 
A képen orvosi ruhában az osztályvezető Dr. Erdész Csaba, a világos öltönyben a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő ügyvezető igazgatója Lőrinczi János, sötét öltönyben a K&H fiókvezetője Harsányi Ferenc látható.„A K&H minden MasterCard bankkártyával rendelkező ügyfelét arra szeretném bíztatni, hogy amikor csak teheti, vásárlásnál kártyával fizessen. Ez az ügyfélnek egy forintjába sem kerül, mégis programunk aktív részesévé válik. A Bank minden ezer forint értékű bankkártyás vásárlás után saját jutalékából egy forintot ad a K&H gyógyvarázs program számára. Ezzel a kezdeményezéssel többek között azt is szeretnénk elérni, hogy ügyfeleink a gyermekegészségügy támogatásának valós és tevékeny részesei lehessenek: minél többet fizetnek kártyával, a Bank annál több pénzt tud juttatni a gyerekek gyógyulására. A K&H gyógyvarázs az elmúlt hat évben a megyében - a mostani 3,2 millió forint értékű támogatással együtt - összesen 18,6 millió forint értékben adományozott olyan alapműszereket, melyek a mindennapi gyógyítás során nélkülözhetetlenek” - mondta el Harsányi Ferenc, a K&H Bank Fehérgyarmati fiókigazgatója.
 
„Évente közel ezer gyermek születik az osztályunkon, ebből 360-380 újszülött kerül a koraszülött osztályra. Így a modern inkubátor nagy segítséget jelent azoknál az újszülötteknél, akiknek hőháztartását támogatnunk kell. A csecsemő és gyermekosztályon illetve a gyermek fertőző osztályon évente 1600 gyermek gyógyítását végezzük, az adományból vásárolt pulzoximéter a modern, minőségi orvoslást segíti ezeknél a kis betegeknél. Már a kezdetek óta pályázunk a lehetőségre, nagy öröm számunkra, hogy az idén olyan műszerekkel gazdagodhattunk a K&H gyógyvarázs program segítségével, amely a biztonságos betegellátást segítik itt a keleti régióban. Bízom abban, hogy ez a kapcsolat nem szűnik meg, és további lehetőségünk is lesz pályázni– mondta Dr. Erdész Csaba, osztályvezető főorvos.
 
Nem ez az első alkalom, hogy a K&H gyógyvarázs a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Gyermekosztályán járt, hiszen tavaly könyvekkel és játékokkal járult hozzá a gyermekek gyógyulásához.
 
A K&H Csoport megbízhatóságát és elkötelezettségét kívánja az ország és a magyar gyermekegészségügy felé kinyilvánítani azzal, hogy a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programot a kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére folytatja. A K&H így kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek.
 
a K&H MasterCard akció 2009. évi nyertes intézményei:
Budapest
HM Állami Egészségügyi Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály
1 db Infant Flow SiPAP Comprehensive készülék párásítóval és induló készlettel
4 300 000 Ft
Budapest
Országos Idegtudományi Intézet, Csecsemő- és Gyermekidegsebészeti Osztály
1 db LIFEPAK 12 alap konfuguráció defibrillátor/monitor/printer
2 312 500 Ft
Dunaújváros
Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft. Csecsemő és Gyermekosztály
Újszülött klinikai inkubátor BLF-2001
OTOPORT Lite hallásvizsgáló és Printer
Spirométer   és kellékei árajánlat szerint
Infuziós pumpa
4 892 325 Ft
Fehérgyarmat-Vásárosnamény
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő
1 db inkubátor, 1 db pulzoximéter
3 256 813 Ft
Sümeg
OMSZ KDR Sümeg Mentőállomás
2 db Meber gyermek geringhordágy, 2 db Meber szíj gyermek gerinchordágyhoz, 2 db Speed Blocks fejrögzítő, 2 db Kidy safe gyermek rögzítő, 2 db Nonin GO2 pulzoxyméter, 2 db Professional fonendoszkóp- gyermek, 2 db Baby Tris színes- 8 színkódolt tasakkal, 2 db Durashock DS55 vérnyomásmérő
651 250 Ft
Encs
OMSZ Észak-Mo.-i régió, Encs Mentőállomás
1 db Vákuum végtagrögzítő készlet, Teljes alakos gyermek, csecsemő, láb, lábszár, kar
1 db Mozgáskompenzációs gyermek pulzoximéter fülérzékelővel Masimo
3 db Csökkentett energiájú gyermek elektróda Lifepack 1000 Quick Combo AED defibrillátorhoz
3 db KED mellény gyermek-felnőtt, állítható
3 db Fejrögzítő Speed Blocker állítható gyermek-fnőtt
1 db Gyermek/felnőtt reanimációs táska
1 db Égési kötszer készlet gyermek/felnőtt eszközökkel Ambulance WJ-BKLG
977 776 Ft
 
 
 
a K&H gyógyvarázs programról
A K&H Csoport és a K&H Egészséges Nemzetért Alapítvány 2010-ben hetedik alkalommal indította el K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programját. A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjedt az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvőbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra is. Az intézmények összesen a bruttó 25 millió forintos pályázati alapból egyenként legfeljebb 5 millió forint értékben pályázhattak gyermekgyógyászati- és mentési eszközökre.

A program indulása óta nagy érdeklődésre tart számot, amit a beérkezett anyagok száma igazol, mivel a zsűri 2004-ben 65, 2005-ben 80, 2006-ban 101, 2007-ben 86, 2008-ban 87 pályázatot értékelt. 2009-ben összesen 99 – 20 budapesti és 79 vidéki – gyermek-egészségügyi intézmény közül választotta ki a zsűri a nyertes pályázókat, és 8 intézmény között osztotta el a támogatásra szánt 25 millió forintot, amely így az ország 7 megyéjében segíti az orvosok és az ápoló személyzet munkáját. Az újabb támogatással a K&H gyógyvarázs indulása óta már több, mint 294,6 millió forint értékben 79 kórház és 19 mentőszolgálat munkájához járult hozzá műszerekkel és orvosi berendezésekkel, melyből 150 millió forintot pályázat útján ítélt oda