Mindenkit vár a Zöld Piramis Nyíregyházán!

Mindenkit vár a Zöld Piramis Nyíregyházán! Május 1-től mindenki előtt nyitva áll a Nyíregyházi Állatpark legújabb beruházása, a Zöld Piramis, melyet hivatalosan április 30-án adtak át Nyíregyházán.

A több mint másfél milliárd forintból épült Indonéz ház egy különleges esőerdőt, Ócenáriumot és Tarzan ösvényét is magában rejti. Négy szinten, közel 4000 négyzetméteren több mint 1200 egzotikus állat várja az érdekőldőket.

Az átatási ceremónia Csabai Lászlóné polgármester asszony beszédével kezdődött, majd Bajnai Gordon miniszterelnök is üdvözölte a beruházást. Őt követte Mangasi Sihombing indonéz nagykövet, majd Bernhard Blaszkiewitz, a belrlini állatpark igazgatója.

 

 

Végül a házigazda, Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója emlékezett vissza a kezdetekre. Ezt követően Arany Emlékgyűrűk átadására került sor, mellyel megköszönte azoknak a munkáját, akik különösen sokat tettek a sikeres a kivitelezés érdekében.

A beszédek után Mangasi Sihombing indonéz nagykövet egy-egy indonéz átalvetõ szõttessel, ulasz-szal ajándékozta meg a vele együtt felszólalókat és házastársaikat.

Ezt követően sor került az ünnepélyes szalagvágásra, amely után már az első napon több mint ezren csodálhatták meg az Indonéz szigetvilágot Nyíregyházán.

 Az építmény 16 méter magas, a kupolája pedig azon anyagból készült, mint amiből a pekingi olimpiai uszoda borítását is megoldották. A Zöld Piramis gépészeti berendezései a legkorszerűbb technológiát képviselik, a félmillió liter tengervizet tartalmazó Ócenárium 14 centiméter vastag üvegszerkezetét pédául Svájcban gyártották.

 

Olyan állat különlegességek láthatóak itt, mint a komodói óriás sárkánygyík pár, a páncélos rinocéroszok, de az óriáskígyók, pálmasodrók, orangutánok éppúgy nagyszerű élményt kínálnak, mint a több cápafajt felsorakoztató Ócenárium.

A hatalmas létesítményt függő- vagy üveghídon keresztül sétálva lehet bejárni, de a kevésbé vállalkozó kedvűeknek liftet is biztosítottak a Zöld Piramis megálmodói.