Megérkezett az orángután család a Nyíregyházi Állatparkba

Megérkezett az orángután család a Nyíregyházi Állatparkba A hollandiai Arnhemből 18 órai utazás után megérkeztek a borneói orángutánok Sóstóra. Ők az első főemlősök, akik birtokba veszik a Zöld Piramis kifutóit. A 6 tagot számláló család 3 hímből és 3 nőstényből áll.

A népes majom családdal egy sziamang is érkezett, Finita jó kapcsolatban áll az orángután família minden tagjával, régóta együtt él velük.

Ahogyan a közelmúltban Nyíregyházáról Hongkongba költözött orángután hím, úgy a most érkezett család is a tenyészprogram döntése alapján cserél lakhelyet. Az EEP és az állatpark munkatársai már régóta keresték a lehetőségét, hogy a több mint hat éve nálunk élő fiúcsapathoz megfelelő nőstények kerüljenek. Két évvel ezelőtt a Zöld Piramis első tervei láttán határoztak úgy, hogy a teljes arnhemi tenyészcsapatot a most felépülő kiváló helyre költöztetik.

Az állatparkban éveken át láthatták a látogatók a három orángután hímből álló csapatot, amelynek két tagja azóta már családot is alapított más állatkertben.

Május elsejétől, azaz a Zöld Piramis átadása után már nőstényeket és velük játszadozó kölykeiket is megnézhetik a látogatók a Nyíregyházi Állatparkban.