Zöld zászló a kórházakon a Betegek Világnapján

Február 11-e a Betegek Világnapja. Ennek alkalmából az Egészségügyi Holdinghoz tartozó mindhárom tagkórházban,  a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. -ben, a Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Pszichiátriai Szakkórház Nonprofit Kft. -ben és a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. -ben kihelyezték a zöld zászlót.

 

A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület az alábbi felhívást jutatta el a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. tagkórházaihoz:
 
 „Február 11-e a Betegek Világnapja. A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület felkéri az egészségügy valamennyi szereplőjét és az egészségügyért aggódó személyeket, hogy ezen a napon zöld zászló intézményi kihelyezésével, illetve zöld szalag önkéntes viselésével hívja fel a figyelmet a betegek, a betegellátók és a betegellátás tragikus helyzetére Magyarországon. …”
 
Az Egészségügyi Holding Zrt. tagkórházai egyetértenek a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület céljaival, ezért a Holdinghoz tartozó mindhárom tagkórházban:
 
·       a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. –ben,
·       a Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Pszichiátriai Szakkórház Nonprofit Kft. –ben, és
·       a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. –ben is
 
kihelyezik a zöld zászlót és kérik a dolgozókat a zöld szalag viselésére.