Az E-misszió Egyesület tervei az új Piacra

Az E-misszió Egyesület tervei az új Piacra  Elkészültek a közvélemény-kutatást eredményeit felhasználva, és azt követve - alternatívát nyújtva az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület építészeti tervei, az új Piacra. A meglévő épülethez egyelőre nem „nyúltak”.

A képekre kattintva megtekinthetők nagyobb változatban is
 
Az E-misszió Egyesület tervei az új Piacra
 
Az E-misszió Egyesület hozzávetőleges becslései szerint 600 millió a mélygarázs, 400 millió a kültéri piacrész fedése, 600 millió a csarnok felújítása. Ezek a tételek akár külön is bonthatóak és több szakaszban megvalósíthatóak.
 
 
Az E-misszió Egyesület tervei az új PiacraEzen költségek mögött nem áll külső beruházó, tehát erre a városnak kell fedezetet találnia uniós támogatásból, saját forrásból, illetve a piacot üzemeltető, városi tulajdonú Kft által felvett hitelből. 
 
A hitel felvétel esetén a helypénzek várhatóan emelkednének, előzetes becslések szerint 2,5-szeresére, azaz az árusoknak is áldozatot kell hozniuk. 
 
 
 
 
Az E-misszió Egyesület tervei az új PiacraAz E-misszió Egyesület véleménye, hogy egy szebb, kultúráltabb piacon lényegesen nagyobb lehet a forgalom, így az árusok számára még emelt helypénzek esetén is kifizetődhet a fejlesztés.