Önkormányzati Információs Nap – pályázati lehetőségekről - 2009. november 26-án

Fotó: Kölcsey Tv  Pályázati lehetőségek - „Az Euroadvance Közgazdasági Tanácsadó Kft. ismét Információs Napot szervez, ezúttal az Önkormányzatok részére. Az Önkormányzati Információs Nap 2009. november 26-án csütörtökön kerül megrendezésre az Euroadvance Kft. regionális tanácsadó centrumában Nyíregyháza-Oroson, 13:30 órai kezdéssel.”

Pályázati lehetőségek Önkormányzatoknak - Nyíregyháza

A rendezvényen szakértőket szólaltatnak meg többek között az energiahatékonyság növelésével és a megújuló energiák hasznosításával, az újra beadható iskolák- és óvodák felújításával kapcsolatos pályázati kiírással, és a határon átívelő ukrán, román és szlovák projektekkel kapcsolatban. Szó lesz még az önkormányzatok által elkövethető leggyakoribb pályázatírási hibákról, a közreműködő hatóságok által feltett adatkérő, hiánypótló és egyéb eljárásokról.

Pályázati lehetőségek vállalkozásoknak – Nyíregyháza

Sikeres „Vállalkozói Információs Nap”-ot tartottak Nyíregyháza-Oroson az Euroadvance Közgazdasági Tanácsadó Kft. regionális tanácsadói centrumában az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség kistérségi koordinátorainak közreműködésével.
Az előadások elsősorban a KKV szektorhoz szóltak: a technológiafejlesztéses pályázaton keresztül, a TÁMOP (Társadalmi Megújulás Operatív Program) és a KEOP (Környezet és Energia Operatív Program) kiírásain át a kockázati tőkefinaszírozásos konstrukcióig.

A Vállalkozói Információs Napról

Az EuroAdvance Közgazdasági Tanácsadó Kft. szervezésében 2009. november 4-én került megrendezésre a „Vállalkozói Információs Nap”.
Az előadók között megtalálhattunk Dr. Jenei Dorinát és Dr. Holpné Ács Orsolyát, akik az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. kistérségi koordinátorai, Szuhóczky Gábort az Euroadvance Kft. ügyvezetőjét, és Rubóczki Attilát a cég munkatársát, aki KEOP mentorként a Környezet és Energia Operatív Program kiírásainak szakértője.

Dr. Jenei Dorina az ismét pályázható GOP-2009/2-2.1.1/A mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztéséhez kapcsolódó kiírásról adott bővebb tájékoztatást. A pályázati felhívás alapvető részletein túl bemutatta, hogy az állam a 2007-2008-as időszakhoz képest – a gazdasági válság hatásainak enyhítésére – milyen könnyebbítéseket visz véghez a 2009-2010-es periódusban (Pl. az előleg növekedése 25%-ról 40%-ra, pályázói feltételeknél az árbevétel 5%-os növekedése helyett, árbevétel max. 15%-os csökkenése stb.)

Szuhóczky Gábor az Európai Unió 27 tagországa közül elsőként Magyarországon elinduló programról, a „JEREMIE-ALAP”-ról tartott előadást. A magán- és állami befektetők részvételével létrehozott közös kockázati tőkealap célja a tőkepiac fejlesztése, a befektetések révén a vállalkozások finanszírozásának segítése.

Dr. Holpné Ács Orsolya előadásának célja a TÁMOP-2.3.3. konstrukciók bemutatása volt. A pályázati felhívásokra mikro-, kis- és középvállalkozások, nagyvállalkozások és 5 főnél kisebb mikrovállalkozások pályázhatnak. Részletes tájékoztatást kapott az érdeklődő arról, hogy hogyan történik a beérkező pályázat elbírálása, melyek a projektadatlap kötelező mellékletei, ill. a projekt megvalósítás során benyújtandó mellékletek.

Rubóczki Attila előadásában a KEOP energetikai és megújuló energiaforrás-hasznosítással kapcsolatos pályázataival foglalkozott. Az előadás célja az alternatív energiaforrások felé orientálás volt. Kiemelten foglalkozott az előadó a 4.2. Helyi energiaigény kielégítése illetve 5.3. Épületenergetikai fejlesztések prioritásokkal, mely konstrukciók célja, hogy ösztönözzék azokat a beruházásokat, melyek megvalósulásával a helyi energiaigényt helyi, megújuló energiaforrásokból tudják kielégíteni (pl.: napenergia hasznosítás, hőszivattyú alkalmazása, biomassza felhasználása fűtésre ill. hűtésre) illetve az épületek felújításával és megújuló erőforrások alkalmazásával – csökkenteni az energiahasználatot és az üvegház-hatású gázok kibocsátását.

Amennyiben bármelyik témáról részletesebb információt szeretne kapni, látogasson el az Euroadvance Kft. honlapjára – www.euroadvance.hu - ahol a „letölthető dokumentumok” menüpont alatt az előadások anyagai megtalálhatóak vagy hívja a 06-80-2007-13-as ingyenesen hívható zöldszámot ill. a (42) 506-338-as központi számot!

-Online Menedzser -