Ismét VIDOR Fesztivál Nyíregyházán

VIDOR Fesztivál Nyíregyházán Augusztus 28. és szeptember 5. között immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Nyíregyházán a VIDOR Fesztivál, azaz a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje, amely mára az egyik legnagyobb hazai összművészeti rendezvény lett, 9 nap alatt 70 helyszínen mintegy 400 program zajlik.

 

Zenei kínálata nemzetközi mércével mérve is kimagasló, hiszen ez Közép-Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja, ahol a műfaj hazai legjobbjai mellett igazi világsztárokkal is találkozhat a közönség, olyanokkal, akik a legnevesebb nemzetközi fesztiválok első számú fellépői, mint a nagyszerű afrikai énekesnő, Oumou Sangaré, a legendás gitárvirtuózok, a Trio Rosenberg, a tangó szupersztárja, Juan Carlos Cáceres, vagy a fergeteges bulijairól híres Acquaragia Drom. A meghívottak közül többen első ízben lépnek fel Magyarországon, s valamennyien csak erre az egyetlen estére érkeznek hazánkba. 4 kontinens 15 országának mintegy 150 zenésze lép majd színpadra ezen a koncertsorozaton.

 

 

Vidor Fesztivál

 

 

A fesztiválon igen rangos színházi és filmes versengés is folyik. A legkiválóbb hazai teátrumok mutatják be az elmúlt évben bemutatott legjobb új vígjátékaikat, a hattagú zsűri kilenc díjat ítél oda a legérdemesebbeknek. A város főtere a fesztivál idejére az ország legnagyobb mozijává változik, ahol esténként mintegy 3-4 ezren nevethetik végig az elmúlt év új magyar filmvígjátékait, amelyek közül szintén kikerül egy díjnyertes. A fesztiválon gazdag bábszínházi és képzőművészeti program is várja az érdeklődőket, akik az Antal-Lusztig Gyűjtemény Gulácsy Lajos kollekcióját éppúgy megtekinthetik, mint Fehér László kiállítását, a fergeteges utcai kavalkádról nem is beszélve.
 
A legdinamikusabban fejlődő hazai kulturális projekt – ahogyan a sajtó jellemezte az eseményt – nyitott mindenki előtt, korra, nemre, anyagi helyzetre való tekintet nélkül, hiszen a programok 90 %-a teljesen ingyenes, s nemcsak Nyíregyházán, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye mintegy 38 kistelepülésén is.
 
Ha ellátogat a www.vidorfest.hu című honlapunkra, akkor nemcsak a fesztivál részletes programját találhatja meg, hanem a leggazdagabb magyar nyelvű világzenei adatbázist is. Jó böngészést kívánunk!
 
 
Várunk szeretettel mindenkit az év legvidámabb hetén, mikor is mindenkinek jár az igazi szívből jövő nevetés!