Esélyegyenlőségi pályázat - idősügy és fiatalok támogatására

Idősek az idősekért és a fialatlokért - esélyegyenlőségi pályázat Az "Idősek az idősekért és a fiatalokért" elnevezésű esélyegyenlőségi pályázati program (EZÜSTPROGRAM-09) olyan szakmai programok támogatására jött létre, amelyeket az idősebbek saját generációjuk tagjai vagy a helyi közösség gyermekei, fiataljai érdekében valósítanak meg. 


ESÉLYEGYENLŐSÉG PÁLYÁZAT - IDŐSÜGY ÉS HELYI FIATALOK ÖSSZETARTÁSA

  Az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. a Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából, a szociális és munkaügyi miniszter 7/2009. (III. 18.) SZMM rendelete alapján pályázatot hirdet "Idősek az idősekért és a fiatalokért" támogatására.

 

A pályázat célja:

A pályázat célja a helyi és szakmai közösségek erősítése, a generációk közötti kölcsönös megértés és megbecsülés elősegítése, az életöröm, az aktív időskor, az időskori önmegvalósítás előmozdítása, az esélyegyenlőség, társadalmi presztízs erősítése, a társadalmi részvétel, bevonódás fokozása, élethosszig tartó fejlődés segítése, jó gyakorlatok bemutatása.
Az "Idősek az idősekért és a fiatalokért" elnevezésű pályázati program olyan szakmai programok támogatására jött létre, amelyeket az idősebbek saját generációjuk tagjai vagy a helyi közösség gyermekei, fiataljai érdekében valósítanak meg. A programok a helyi szükségletekhez és adottságokhoz alkalmazkodva szociális, oktatási, kulturális, környezetvédelmi és településvédelmi, hagyományőrző, valamint szabadidős területeken valósulhatnak meg.

Nem nyújthatnak be pályázatot a normatív támogatásban részesülő szociális intézmények és fenntartóik, illetve egyéb, a fenti felsorolásban nem szereplő szervezetek vagy intézmények.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 35 000 000 Ft

A pályázat benyújtási határideje: 2009. augusztus 10. 24:00 óra

 

A Pályázók köre

 

Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi belföldi székhelyű szervezetek nyújthatnak be papíralapú vagy e-pályázatot:

a. nyugdíjasok önálló jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetei;

b. nyugdíjas tagozattal rendelkező önálló jogi személyiségű civil szervezetek. (Szerződéskötéskor létesítő okirattal igazolni kell a nyugdíjas tagszervezet meglétét.)
E-pályázat esetén kizárólag azon - fenti feltételeknek megfelelő - szervezetek, amelyek az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (továbbiakban: EPER) regisztráltak a Pályázati Útmutató 8.2. pontja szerint.

Pályázati adatlap - esélyegyenlőség

www.esza.hu

 

A pályázatok költségvetésének megtervezéséhez, valamint nyertes pályázat esetén a megfelelő elszámolás elkészítéséhez segítséget nyújt a pályázati útmutató mellett a pénzügyi segédlet.

További információk:

 

A pályázati kiírás elektronikus úton letölthető a www.szmm.gov.hu, valamint a www.esza.hu honlapokról.

Internetes pályázás:

A pályázatot elektronikus úton kell benyújtani a Pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerén keresztül a regisztrációs eljárást követően."

(forrás:www.szmm.gov.hu)

 

A pályázók, belföldi székhelyű szervezetek lehetnek, míg a pályázat benyújtási határideje: 2009. augusztus 10

 

A cikk az Online Menedzser Kft. és a Nyírport Hírportál támogatásával jelent meg.