Kollégisták könyvei Kárpátaljára

Kollégisták könyvei Kárpátaljára Egy éven belül már az ötödik alkalommal utaztak Kárpátaljára a záhonyi Dr. Béres József Kollégium tanárai és tanulói, hogy tan- és ismeretterjesztő könyvekkel, szépirodalmi művekkel, folyóiratokkal, valamint multimédiás anyagokkal segítsék a határon túli magyar tanítási nyelvű iskolák munkáját.

 Május végén Barkaszóra és Bátyúra, a napokban pedig Rátra és Kisgejőcre látogattak el a záhonyi kollégisták.  A határvárosi diákotthon több mint egy évtizede folytatja a felvidéki és kárpátaljai tanodákat támogató programját.

A saját gyűjtésű kötetek mellett ezúttal több kiadó, így a Stiefel, a Konsept-H, a DFT-Hungária és a Word Communications is új könyvekkel segítette a karitatív kezdeményezést.

 

Kollégisták könyvei Kárpátaljára
Barkaszó

 

Visszatérően támogatja a programot a helyi vöröskereszt szervezet vezetője, Tóth Tiborné,  Szabóné Csiszár Hajnalka könyvtáros, a záhonyi középiskola közlekedési diáksport egyesületének elnöke, Kovács Sándor, valamint Zámbó Zsuzsanna, Zubályné Péter Gabriella, Jakab József, Masztrik János és Vass Béla a határvárosi tanoda pedagógusai.

 

Kollégisták könyvei Kárpátaljára
Bátyú

 

Mindemellett magánszemélyek felajánlásai, különösen a Marosvásárhelyről áttelepült, fővárosi illetékességű Simon Zoltánné többszöri nagy értékű adománya gyarapította a küldeményeket.

 

Kollégisták könyvei Kárpátaljára
Rát

 

Az ősszel tervezett újabb útjaikkal a kárpátaljai Eszeny és Szalóka, valamint a felvidéki Lelesz és Nagyszelmenc községek kisiskoláit szeretnék támogatni a Dr. Béres József Kollégium diákjai.

 

Kollégisták könyvei Kárpátaljára
Kisgejőc

 

Legutóbb Rát általános iskolája és a Cipő (Bódi László, Republic) szülőfalujaként ismert Kisgejőc középiskolája után a záhonyi diákok látogatást tettek az ungvári várban és a szomszédos skanzenben is.

Képek: Záhonyiak és vendéglátóik az ajándék könyvekkel Barkaszón, Bátyún, Ráton és Kisgejőcön.

 

A képek Nagy Béla felvételei

Gyimesi Dániel
                                                                                                            diákújságíró