Fejlődik a környezeti tanácsadás Nyíregyházán

Fejlődik a környezeti tanácsadás Nyíregyházán Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület 2009 januárjában több mint 25 millió forint pályázati támogatást nyert el a Környezetvédelem és Energia Operatív Programból.

 

 

Célunk a környezettudatos nevelés és szemléletformálás, valamint a környezeti tanácsadás feltételeinek javítása, kapacitásainak bővítése Nyíregyházán és a várost övező tanyavilágban. A tervezett fejlesztések két helyszínen valósulnak meg. Egyrészt
Egyesületünk saját tulajdonú belvárosi irodájában, ahol tanácsadó iroda, könyvtár, bolt és egy kisebb oktatóterem működik.

 

Fejlődik a környezeti tanácsadás Nyíregyházán

 

A tervezett fejlesztés másik helyszínét, a Nyíregyháza-Bálintbokorban található ingatlant 2006-ban vásároltuk meg azzal a céllal, hogy ott környezeti nevelésre, szemléletformálásra alkalmas oktatóközpontot alakítunk ki megfelelő épületekkel, valamint gyakorló mintakert létrehozásával.

 

Fejlődik a környezeti tanácsadás Nyíregyházán

 

Az oktatóközpont tervezett fő témái az energiahatékony, környezettudatos építészet, környezetbarát háztartás, a megújuló energiaforrások használata, biokert, kézműves foglalkozások, valamint a természettel való harmonikus viszony, életmód kialakítása.

 

A tanyasi ingatlan fogad majd önkénteseket, iskolai csoportokat, nyugdíjas egyesületeket, valamint egyéni érdeklődőket is. Nagyszabású nyilvános rendezvényeinkre az ország egész területéről várunk jelentkezőket.

 

A projekt sikeres megvalósításától azt várjuk, hogy a jövőben lényegesen több gyereket, pedagógust, fiatalt, valamint érdeklődő felnőttet tudunk elérni nevelési, szemléletformálási tevékenységünkkel. Ezt a célt kívánják szolgálni a nagyobb befogadó kapacitások, a hosszabb szezonális fogadóképesség, a látványosabb, gyakorlatiasabb szemléltető eszközök (pl. környezetbarát háztartás, megújuló energiaforrások használata, biokert), nyilvános rendezvények, valamint a városi és a városhoz közeli helyszín.