Országos elismerés a Mustárháznak

Országos elismerés a Mustárháznak A IX. Település és Ifjúsága Konferencián, Budapesten vehette át a Mustárház Ifjúsági és Információs Tanácsadó Iroda vezetője, Dombóvári Gábor dr. Mészáros Miklós koordinációs szakállamtitkártól a Szociális és Munkaügyi Minisztérium oklevelét, mellyel az országos mintaként szolgáló ifjúsági projektet díjazzák.


A nyíregyházi Mustárház fiatalokkal való médiatevékenységét találta példaértékűnek a díj odaítélője, Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter. A minden középiskoláshoz ingyenesen eljutó, s már nemzetközi kiadással büszkélkedő Nyíregyházi Ifjúsági Lapot középiskolások írják és szerkesztik, és sikerét bizonyítja, hogy immár három éve fennakadás nélkül jelennek meg a lapszámok.

 

Országos elismerés a Mustárháznak

 

A diákmagazin köré csoportosult médiakör 2007 novemberében indította el a Mustár FM ifjúsági kisközösségi rádió adásait, mely 33 különböző műsorral szórakoztatja a helyi fiatalokat és idősebbeket éjjel és nappal egyaránt. A médiatevékenység során a fiatalok megtanulják tudatosan használni az újságírás eszközeit, vállalni véleményüket, és az évek során ők is véleményformálókká váltak.

 

Országos elismerés a Mustárháznak

 

A Mustárház médiamodelljét mint ifjúsági mintaprojektet április folyamán az egész országban megismerhetik az ifjúsági szakemberek, hiszen a pécsi és győri meghívásokon túl az ország számos pontjáról érkeznek majd látogatók Nyíregyházára, a Mustárház Ifjúsági és Információs Tanácsadó Irodába. A mintaprojekt kapcsán hamarosan módszertani kiadvány jelenik meg A Mustárház médiamodellje címmel, melyhez az egész országban hozzájuthatnak az érdeklődők.